tiistai 28. maaliskuuta 2017

Pro-prologi: Miten tämä lähtee käyntiin?

Näin aluksi haluaisin luoda jonkinlaisen systeemin, jolla tätä blogia kirjoittaessani voisin jatkossa keskittyä nimenomaan sisällöntuotantoon, eikä siihen miten sisällön jäsentely tai suodatus tulisi tehdä.

Blogin perusaihepiirinä on, kuten sanottua, puolisentoista tuhatta soittolistaa. Niiden käsittelyjärjestys on minulle vielä mysteeri, jonka haluaisin ainakin syntaksin tasolla ratkaista ihan alkumetreillä. Juuri nyt tuntuu siltä, että hypoteettisen lukijan kannalta mielekkäin tapa voisi olla täysin satunnainen  poiminta - mutta miten sellainen toteutetaan? Pitääkö minun excelöidä 1500 riviä listoja ... eiku senhän voisikin toteuttaa niin, että arvonta tapahtuu aina eri hakemistotasoilla uudestaan. Silloin työmäärä olisi aina listaa kohden vakio, eikä vaatisi massiivista alkuponnistusta. Joo!

--

Palaan tähän jaottelurakenteeseen vielä omassa postauksessaan varmasti ainakin kertaalleen tässä alkukahinoissa, mutta sen verran tässä selitettäköön, että kansiojaon - ja siten myös tämän blogin perustana - on soittolistojen jako keskeisimmiltä osin kolmeen pääryhmään:

Genret
Tämä on soittolistajärjestelmäni ydin ja tämän bloginkin syy; tavoitteena jäsentää kaikki minua miellyttävä musiikki (ainakin minunlle) helposti hahmotettavasti tyylilajien mukaan. Kirjoitushetkellä tämä käsittää reilut 11 000 kappaletta.

Teemat
Ehkä perus genrejaostani hieman sivuun harhautuneita kategorioita, kuten joululauluja ja lasten musiikkia.Tämän ryhmän laajuus on nykyisellään vajaat 1500 kappaletta.

Muut listat
Paikka, johon kokoan ... muita listoja. Eli kaikkea sellaista, jonka yhteinen nimittäjä on jotain muuta kuin genrelähtöinen. Erilaisia teemalistoja, muistelmia, meemejä jne. Tarkka kappalemäärä on rönsyilevän sisäisen rakenteen vuoksi mysteeri, mutta varmaankin liikutaan 1000 kappaleen tuntumassa.

Lisäksi on toki muitakin listoja, jotka pakenevat tätä jakoa, mutta niistä tuonnempana.
Niin ja seuraava postaus sisältää jo ihan oikeasti soittolistan ja asiaa siitä musiikista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti